Internet of Things: The next big thing!
Συντονιστής: Ριζόπουλος Γιάννης
Δημοσιογράφος
Techtalkscentral Web Radio
Ο Γιάννης Ριζόπουλος σπούδασε ηλεκτρονικά, αλλά από φοιτητής ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, έχοντας ήδη πάνω από 40 χρόνια διαρκούς δραστηριοποίησης στο χώρο. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Ναυτεμπορική» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σε δεκάδες ειδικά και μη περιοδικά και newsletter, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καλύπτοντας αρχικά διεθνή πολιτική / οικονομία και στη συνέχεια τεχνολογία / επιχειρηματικότητα / καινοτομία. Από το 2007 ως το 2013 συνεργάστηκε με τη δικτυακή πύλη Pathfinder, ως υπεύθυνος της ενότητας TechnoΛογείν, παρουσιάζοντας με πολυμεσικό τρόπο δεκάδες βέλτιστες τεχνολογικές και καινοτομικές εφαρμογές. Έκτοτε δραστηριοποιείται ως freelancer, κυρίως στο χώρο των συνεδρίων και του Διαδικτύου, με συνεργασίες και σχόλια στις ιστοσελίδες www.infocom.gr της Smart Press και www.digi1.grτης Digerati και το δικτυακό ραδιόφωνο Tech Talks Central.
Ομιλητές:
1. Αποστόλης Μιχαλάκος
Operations Manager, Resin.io
Γεννημένος στην Αθήνα το 1987, ο Αποστόλης, σπούδασε logistics στη Χαλκίδα και συνέχισε τις σπουδές του στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Διεθνής Διοικητική των Επιχειρήσεων” με κατεύθυνση το Διεθνές Marketing, στον Πειραιά.
Παράλληλα με τις σπουδές του υπήρξε ενεργό μέλος κοινωνικών οργανώσεων με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της συνεργατικότητας στους νέους. Ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο των ελληνικών startup επιχειρήσεων σε ηλικία 24 ετών όπου συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση και διαχείριση εταιρείας κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Από το 2013 εργάζεται ως operations manager στη resin.io, μια IoT startup που έχει αναπτύξει μια καινοτόμα πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και ανάπτυξης λογισμικού σε απομακρυσμένες "έξυπνες" συσκευές. Παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην διοργάνωση του Athens IoT meetup.
2. Κώστας Καρπούζης
Διευθυντής ερευνών ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ
Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας, Βίντεο και Πολυμέσων, ΣΗΜΜΥ-ΕΜΠ
Ο Δρ. Κώστας Καρπούζης (Dipl. Ing., PhD) είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ. Έχει δημοσιεύσει συνολικά 39 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 22 κεφάλαια σε βιβλία και 101 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. H εργασία με τίτλο "Robust Human Action Recognition Using History Trace Templates" κέρδισε το Best Paper Award στο συνέδριο WIAMIS 2011, ενώ η υπηρεσία Google Scholar εντοπίζει 2.228 αναφορές στο έργο του, με h-index 24 και i10-index 53. Το έργο Siren, στο οποίο διετέλεσε Τεχνικός Διευθυντής, βραβεύτηκε σαν Best Serious Game in Europe από την Serious Games Society (2013), ενώ βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας Great Examples της επιτροπής Office of Science and Technology Policy του Λευκού Οίκου. Από το 2006 μέχρι το 2010, συμμετείχε ενεργά στη δραστηριότητα Emotion Incubator (EMOXG) του W3C και από το 2007 είναι εκλεγμένο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής (executive committee) της ένωσης Association for the Advancement of Affective Computing. Το 2010 εξελέγη Student Activities Chair για το IEEE Greece και προσκλήθηκε από τη μονάδα ICT for Inclusion της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει τη συναισθηματική υπολογιστική σαν δυνητική τεχνολογία για την άρση των κοινωνικών αποκλεισμών. Από το 2014 ανήκει στους Εθνικούς Πρεσβευτές για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week) και είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Girls go Coding για την προώθηση του αλφαβητισμού στον προγραμματισμό στα κορίτσια και τις γυναίκες.
3. Μανώλης Νικηφοράκης
Plegma Labs - CTO
Manolis Nikiforakis, holds a BEng and MSc in Computer Engineering and 12 years of work experience in IT companies, as software developer, technical manager, project manager and ICT/IoT architect.
During this time he has lead numerous IT projects, related with enterprise systems, geographic information systems, smartphone apps, distributed sensors networks, embedded systems and more.
4. Σταύρος Φωτιάδης, MSc
Master Principal Technology Presales Consultant,
Technical Customer Advisor, Oracle Central & Eastern Europe.
Εργάζεται στο τμήμα Τεχνολογίας της Oracle 16 χρόνια. Τα τελευταία 11 χρόνια είναι Technology Consultant στην Oracle Ελλάδος με ειδίκευση στις τεχνολογίες μεσαίου επιπέδου και integration, ενώ έχει συμμετάσχει σε μεγάλα έργα του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, είναι και Technical Advisor and Enterprise Architect για κάποιους από τους μεγαλύτερους πελάτες της στην Ελλάδα στο κομμάτι της Oracle τεχνολογίας. Ηρθε πρώτη φορά σε επαφή με Machine-to-Machine λύσεις το 1998 δουλεύοντας ως αναλυτής και developer για ένα πρωτοποριακό έργο Απομακρυσμένης Παρακολούθησης και Ελέγχου για το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της Ελλάδας. Είναι κάτεχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το American College of Greece και μεταπτυχιακού τίτλου στην Πληροφορική από το Heriot-Watt University του Εδιμβούργου.